SØRLANDSIDYLL

SØRLANDSIDYLL

EN SMAK AV DET VAKRE SØRLANDET 


Korona har begrenset muligheten til å reise til mange ulike destinasjoner rundt i verden. Heldigvis er vi så heldige å bo i et så flott land som Norge. Jenteturen i år gikk derfor til Sørlandet, hvor vi var sikret fint vær og flotte sandstrender.

Vi var 10 jenter og to biler som skulle på tur og fant fort ut av at vi måtte pakke praktisk slik at vi skulle få plass til alt. Vi reiste alle med bager, slik at vi skulle få plass til mest mulig. De vanntette bagene fra Swims var de mest populære, hvor de rommer godt og tåler sjøspruten fra båten. Jeg brukte selv Le Pliage bagene fra Longchamp. Disse er lette og solide, og ikke minst fine. Passer perfekt på jentetur etter min mening <3


serie2


Vi booket en hytte på AirBnb som lå rett ved sjøen på vakre Monsøya. Dette er en øy som ligger ca. 30 minutter med bil fra Kristiansand. Vi startet turen fra Trondheim og var fremme etter 11t med kjøring og noen tissepauser samt matpauser på veien. Turen gikk helt fint, men man kan godt legge inn et stopp med overnatting i for eksempel Oslo, om man ikke ønsker å kjøre så langt.

Vi ankom en herlig hytte med gode solforhold og bademuligheter. Dagene ble stor sett brukt på å slappe av og nye solen med bading og båtturer. Båten var inkludert i hytta. Dette var med på å gjøre opplevelsen enda bedre hvor vi kunne kjøre til ulike strender og fiske.


serie1


En av dagene kjørte vi båt til Årosstranda. Dette er en flott strand med fine bademuligheter. Stranden har flere volleyballnett, kiosk, lekestativ for barn og et basseng. Vi hadde med oss frukt og gode bagetter og brukte hele ettermiddagen til å slappe av og spille volleyball. En ordentlig feriedag med andre ord.

Kristiansand har et fint sentrum men gode restauranter og shoppingmuligheter. Vi dro til bystranda en dag hvor vi badet og solte oss før vi tok en herlig lunsj i byen. Det er en trivelig by å rusle i med små og store butikker og fine bygninger. Byen har også flotte parker hvor man kan nyte en is i solsteiken.


serie4


Hver kveld ble det dekket på til langbord med nyplukkede blomster og noe kaldt og sprudlende i glasset. Vi pyntet oss til middag for å feire de herlige sommerkveldene. Vi lagde gode måltider sammen og satte ute til solen gikk ned hver kveld. Det ble mange gode måltider, hvor kvelden med «white party» ble en av de beste. Vi kledde oss alle i hvitt og hadde reker på menyen. Vi kan anbefale rekene fra Bunnpris på Møllen. Det ble en aften som varte til langt på natt og som vil sitte i minne i lang tid.  


serie3


Vi hadde en fantastisk uke hvor vi fikk slappet av, badet og spist godt. Vi sitter igjen med gode minner og en lettbent nese alle mann. Sørlandet ga mersmak med godt vær og smaken av sommer. Håper du ble fristet til å oppleve Norge på dette viset. Det er i alle fall noe jeg kan anbefale deg <3


 

God tur!

Klem fra Ida og venninne <3

Frida, Sofie, Hilde, Stine, Thea, Camilla, Linn, Alexandra, Ida & Ida.