LOFOTEN DEL 1

VELKOMMEN TIL VAKRE LOFOTEN - DEL  #1

Dette er et av flere kommende innlegg med tips og ideer til hvor du bør dra og hva du kan finne på i Lofoten.

Så, velkommen til vakre Lofoten. 

toppen

Turen til Lofoten starter for oss i Trondheim. Vi anbefaler alle som har mulighet til å bruke bil som transportmiddel. Hvorfor spør du?

HVORFOR BIL I LOFOTEN #1

Det er mye bagasje som må med, og det blir ekstra luksus å dra på tur når du har plass til å pakke med deg både pute og dynes for deg som velger å sove i telt. Det er derfor deilig å slippe og tenke på flyselskapenes krav på mål og vekt av bagasje. Mange velger å ta med seg stormkjøkken og generelt mye utstyr, noe som kan være litt uhendig på flyreisen.

HVORFOR BIL I LOFOTEN #2

Biltransport vil i de aller fleste tilfeller være mye rimeligere enn fly.

HVORFOR BIL I LOFOTEN #3

Å ha tilgang på bil i Lofoten er vesentlig hvis du vil utforske mange steder. Lofoten er langstrakt med lange distanser. Man kan velge å fly nordover, for så å leie bil, men man sparer verken tid eller penger på dette. Å leie bil i Lofoten er dyrt sammenlignet med hva man får. Vi anbefaler å leie bil fra Trondheim, om du ikke allerede har tilgang til det.

Kjøreturen starter for oss i Trondheim, hvor vi kjører til Bodø i ett strekk med små luftepauser underveis. En må regne med å bruke omkring 10t på denne strekningen. Vel fremme i Bode er det bare å vente på fergen (som bør være forhåndsbestilt), og som skal ta deg videre til Moskenes. Ferge kan forhåndsbestilles via denne linken :  https://www.torghatten-nord.no. Fergeturen over til Lofoten tar drøye tre timer, men her er det bare å slappe av, og nyte synet av lofotfjellene som dukker opp i det fjerne. Fjellene kommer nærmer og nærmere på deg, og før du vet ordet av det er du i vakre Lofoten. Fergen som tar deg over til Moskenes tar deg noen minutter fra Å, et meget sjarmerende og idyllisk fiskevær. Her anbefaler vi å tilbringe første natt.

_iloffa

Det er ikke vanskelig å finne teltplass i Å, men vi vil allikevel anbefale å finne en teltplass i foten av fjellet Tindstinden. Parkeringsplass finner du like ved. Her kan man sove i rolige omgivelser rett ved et vann hvor man kan ta en morgendukkert. Etter en morgendukkert kan vi anbefale å bestige Tindstinen. Det er en fin tur, med en relativt flat og kuppert start. Det er ikke før siste etappe, etter drøyt en time vandring, at det blir en del brattere. Velg sti med omhu om det har regnet og er glatt. I noen partier vil du også finne tau og kjetting, som hjelper deg både opp og ned de bratteste partiene. Turen er ikke av den enkleste sorten, men passe krevende for deg som er vandt med å ferdes i fjellet. Vi anbefaler turen for fjellvante og eventyrlystne. På toppen venter fantastisk utsikt over hele Å. Her er det bare å nyte utsikten 490 moh. Turen tar omkring 3-4t tur/retur med en god pause på toppen.

toppppeis

Vel nede igjen anbefaler vi å besøke Tørrfiskmuseet i Å hvis anledningen byr seg før du turer videre. Tørrfiskmuseet i Å er et loakalt og sjarmerende museum hvor man kan lære alt en trenger og ikke trenger å vite om norsk tørrfiskhistorie. 

Å og Moskenes ligger helt i enden av Lofoten, og er derfor et fin start for deg som vil utforske hele Lofoten. I neste innlegg reiser vi nordover, og tar deg med til flere spennende steder. Det er bare å glede seg.

Klem fra Julie <3