JAPAN

VELKOMMEN TIL JAPAN

Vi hoppet på flyet i Trondheim, hadde en kort mellomlanding i Helsinki, og før vi visste ordet av det var vi på plass i Osaka. Etter noen fine dager i Osaka tok vi et mindre tog i drøye 30 min, og vipps- så var vi på plass i Kyoto. Etter kulturelle innspill og en natt i vakre Kyoto tok vi hurtigtoget «Shinkansen» til Tokyo. I Tokyo ble vi kjent med byen ved bruk av subway. Etter å ha tatt farvel med Tokyo vendte vi snuten tilbake til Trondheim. På bare en uke fikk vi besøkt 3 ulike og fantastiske byer, tatt hurtigtog, smakt på mye spennende mat og fått med oss cherry blossom. En uke i Japan; et minne for livet. 

STOP #1 : OSAKA


En storby med mye liv og bevegelse. En drøm for deg som er glad i street food. Okonomiyaki er en liten street food-rett du er nødt til å teste ut når du er i Osaka. I tillegg til at Osaka er en storby fylt med smågater og tusenvis av små butikker vegg i vegg, kan man også oppsøke Osaka casle i utkanten av sentrum hvor du i tillegg finner en stor hage fylt med ulike kirsebærtrær. En nydelig park å besøke. Her kommer et lite bildedryss fra Osaka. 

STOP #2 : KYOTO


Det tar deg ikke mer enn én liten time med tog fra Osaka, og du ankommer den kulturelle byen Kyoto. Kyoto byr på mye kulturell og mange serverdigheter innen kort rekkevidde. Virkelig en by å anbefale. Kyoto byr også på storbylivet, men vi anbefaler å sette av mest tid til Gion. Gioen er den historiske delen av byen som byr på mest kultur og mye pent å hvile øynene på. Vi tørr å påstå at Gion er en meget unikt plass som ikke kan sammenlignes med noe annet. Med andre ord; Kyoto er absolutt en by du bør besøke hvis du først tar turen til Japan.

STOP #3 : TOKYO


Tokyo, 10 byer i én, om ikke mer. Tokyo er en umettelig by, og du oppdager noe nytt rundt hvert et hjørne. Tokyo er en by som alle kan trives i, da byen byr på alt fra high fashion, busniness, thriftshop, anime, kultur, landskap og mye mer. Hvis det er en bydel vi virkelig vi vil anbefale deg å besøke må det bli Harajuku. Harajuke er en bydel der du får en smak av hele Tokyo, på en og samme plass. Bydelen er spesielet kjent for anime, noe som må oppleves når du besøker Tokyo. Benytt deg av det fantastiske subway systemet. Det er lett å forstå, og du kommer deg til hvor enn du vil. Er du litt spontan og nysgjerrig av deg; hopp på en subway og gå av på hvilket som helst stopp. Du vet aldri hva du kan støte på i Tokyo. Vi anbefaler å sette av i allefall 3 dager for å oppleve mye av Tokyo. 24t er så absolutt ikke nok. 

Til slutt ønsker vi å komme med 4 gode tips til deg som ønsker å oppleve Japan på en smooth måte. 

REISETIPS #1

POCKET WIFI

POCKET WIFI

Vi anbefaler på det sterkeste at du leier «pocket wifi» for hele reisen i Japan. Vi leide vår pocket wifi når vi ankom flyplassen i Osaka. Der informerte vi om at vi ønsket å levere den på flyplassen i Tokyo ved hjemreise. Dette var ingen problem. Pocket Wifi fungerer som en powerbank, bare med internett. Den gir deg fri tilgang til internett hvor hen du befinner deg. Den er på størrelse med en vanlig powerbank og må lades i snitt 1 gang pr. døgn. Prisen, som ei eller ikke er alt for dyr, er uten tvil verdt det. Japan er et land med mange kriker og kroker, så vi følte oss veldig trygg med fast tilgang til internett. Best av alt; den er ekstremt enkel å håndtere. 

REISETIPS #2

TOG & SUBWAY

TOG & SUBWAY

I Japan fungerer tog og subway meget godt, selv for oss som ikke kan lese eller snakke japansk. Skal du reise mellom ulike byer i Japan er tog uten tvil det beste fremkomstmidlet. Det er effektivt, punktlig på sekundet og har så mange avganger i timen at du ikke behøver å være redd for å rekke toget. Når du skal komme deg rundt om i de ulike byene, er tog både billigere, morsommere og med effektivt enn taxi. Taxi er relativt dyrt til å være i Asia, så les deg opp på kartet på mobilen, og hopp på en subway.

REISETIPS #3

THRIFTSHOPPING

THRIFTSHOPPING

Japan er verdens nummer en når det kommer til 2nd hand shopping. Du finner skattekammer over alt, og kan finne de fineste skatter i de ulike butikkene. Du finner alt fra high lux 2nd hand fashion til skyhøye priser, til halvslitte Levi’s jeans til en 200lapp. Gled deg til å lete gjennom alle skattene. 

REISETIPS #4

GODE SKO

GODE SKO

Vi satte rekord på antall skritt på turen vår i Japan. Ta med deg gode sko. Japan er et fantastisk land å vandre i. 

Og med det ønsker vi deg en god tur til fantastiske Japan. Gjerne ta kontakt med oss for spørsmål!

Stor reiseklem fra Ida & Julie

<3