DEJLIGE DANMARK

V E L K O M M E N    T I L    D E J L I G E    D A N M A R K

Endelig ferie, og nye eventyr står for tur. I denne ukens reiseblogg skal jeg, Julie, sammen med mine tre beste venninner, ta deg med på vår ferieuke i Danmark. I dette innlegget vil vi tipse deg om steder for god mat, flotte destinasjoner, smarte reisetips, og mye mer.

Turen startet i Larvik. Jeg og mine tre venninner kom alle fra hver vår kant av landet, og møttes derfor i Larvik hvor fergen over til Hirtshals skulle gå. Vi reiste over til Danmark med bil, og hadde derfor forhåndsbestilt fergebillett inkl. bilplass. Fergeturen tar fire knappe timer. I det vi kjørte i land i Danmark, kjørte vi direkte til en liten og sjarmerende by som heter Sæby. Sæby er en rolig by, som ligger nord-vest i Danmark. For vår del var dette en by med litt for lav puls, og vi bestemte oss derfor for å kjøre nordover til Skagen etter et døgn i Sæby. Det tar omkring 60 minutter å komme seg fra Sæby til Skagen medregnet ferietrafikk.

DANMARK1

Skagen er ett av flere ferieparadis i Danmark, og ligger så langt nord i landet du kan komme. Skagen kan by på hvite strender, gode restauranter og et sjarmerende og yrende sentrum. Gjengen brukte favorittbagen fra Longchamp. En perfekt bag til heldagsutflukter. Direktelink til slike bager finner du HER. Vi storkoste oss i Skagen, hvor vi de første timene lå i le for vinden og solte oss på hvite strender. Senere på dagen beveget vi oss til sentrum. Vi endte opp med å spise middag og ta noen drinker på en restaurant som het «TØRST», noe vi virkelig kan anbefale. Er du gira på en forfriskende drink vil vi på det varmest anbefale deg å bestille en (eller tre) «Rhubarb Ginger Spritz». NAM.

DANMARK2

Sæby og Skagen var krysset av på listen, og før vi beveget oss helt ned til København kjørte vi innom Aarhus på veien. Aarhus ligger ca. 200km fra Sæby, så det var perfekt med en pit stop med en matbit her. Vi spiste en deilig frokost på «GRØT», noe vi kan anbefale til frokost/lunsj. Før vi kjørte videre til København brukte vi noen timer på å rusle i de fine gatene for litt shopping.

Etter å ha kjørt nærmere 500km fra Sæby var vi endelig på plass i København. Vi bodde de to første nettene på Air BNB, og den siste nattet sjekket vi inn på SKT. Petri. Et kult hotell midt i hjertet av København. Det finnes flust av bomuligheter i København, så her er både hotell og Air BNB gode alternativ.

DANMARK3

Dagene i København ble brukt på shopping, god mat, morgenbad og gode drinker over enda bedre samtaler. Vi spiste middag på THE MARKET (The Italian) og LLAMA. Fantastisk gode restauranter som bør sjekkes ut om du har interesse for god mat. Sjøbadet på Kastrup bør sjekkes ut hvis du er glad i å bade i sjøen. Sjøbadet på Kastrup er gratis, og er kun en liten kjøretur eller sykkeltur fra sentrum. Ingenting er vel deiligere enn å starte dagen med et bad i sjøen?

Etter mye shopping, gode matopplevelser, artige historier, deilige drinker og nye opplevelser dro vi venninnene hver for oss. To av oss reiste til Oslo med bil, mens to reiste fra Kastrup til Værnes med fly. Hele gjengen kan anbefale en uke bilferie i Danmark. Ønsker du flere tips eller lurer du på noe så ta kontakt.

DANMARK4

Feriehilsen fra Ingeranne, Iphigenia, Kine og Julie <3